چند کتاب مهم در حوزه شبکه سازی
شبکه سازی، تکنیک برقراری ارتباط با دیگران برای دستیابی به هدفی خاص است. شما با افراد گوناگون آشنا هستید و با خیلیها در ارتباط قرار میگیرید. اما همگی این ارتباطها برای توسعهی کسبوکارها نیستند. ولی بارها پیش آمده است که برای پیشبرد اهدافتان و یا دستیابی به مهارتها، بازارها و یا جریان فروش بهتر نیاز به ارتباط با افرادی خاص دارید. افرادی که میتوانند به شما در توسعه کسبوکارتان کمک کنند. به این نوع ارتباطهای هدفمند در خارج از محیط کار اصطلاحاً شبکه سازی گفته میشود. اما آیا به راحتی میتوان با افراد ماهر و کاربلد ارتباط برقرار کرد؟
تاثیر افراد موفق بر زندگی ما
افراد موفق و یا تأثیرگذار خودشان دغدغههای بزرگی دارند و قطعاً آنها هم در تکاپوی شبکه سازی مفید هستند. ماهیت شبکه سازی موفق برای ایجاد ارتباطی دو طرفه است، به شکلی که هر دو سمت شبکه از این رابطه منفعتی را کسب کنند.
پس اگر میخواهید تا با افراد موفق و تأثیرگذار ارتباط برقرار کنید، در قدم اول باید در نگاه او به عنوان فردی موفق و تأثیرگذار دیده شوید. برای آنکه به این مرحله برسید، به آموزش حرفهای اصول شبکه سازی موفق نیاز دارید. در اینباره کتابهای مفید و سودمندی نگارش شده است. در این مقاله به معرفی چند کتاب از تکنیکهای شبکه سازی در دنیای کسبوکارها میپردازیم.
کتاب شبکه سازی موفق برای همه
کتاب شبکه سازی موفق برای همه بدون تردید بهترین کتاب در این زمینه است. این کتاب به قلم اریک کرامر نوشته شده و در آن به ۱۲۰ نکته کلیدی برای ایجاد و تداوم شبکههای موفق تجاری و شغلی پرداخته شده است. با رعایت این ۱۲۰ نکته میتوانید شبکه سازی خود را چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی توسعه دهید.
در این کتاب نگاه سادهای برای اصول شبکه سازی وجود دارد. در واقع مولف کتاب سعی دارد تا ماجرا را خیلی سادهتر از آنچه فکر میکنید، تشریح کند. در این کتاب به نکاتی اشاره شده است تا بتوانید متناسب با شخصیت و موقعیت اجتماعی خود و یا شغلی خود با کسانی جدید آشنا شده و این ارتباط مفید را پایدار کنید. این افراد جدید قرار است در فهرست آشنایان شما باشند تا بعدها به کمک شما بیایند. البته این یاری دو طرفه است و قاعدتاً برای تداوم شبکه باید از هر نوع کمک و یاری به دوست جدید خود غافل نشوید.
حتماً شنیدهاید که میگویند اینکه شما چقدر میدانید، مهم نیست. مهم این است که چقدر شما رو میشناسند و در این کتاب یاد میگیرید که چطور با افراد جدید آشنا شده و همراه این ارتباطات هر چه شناخته شدهتر شوید. اریک کرامر (Eric Kramer) نویسنده این کتاب خود یک کارآفرین موفق است که حداقل ۱۰ شغل را در صنایع مختلف راهاندازی کرده است. آقای اریک در این کتاب به زبان ساده و در قامت نکتههای کلیدی از تجربیات خود صحبت میکند.
کتاب شبکه سازی نوشته استفان توماس
این کتاب به قلم استفان توماس برای اصول شبکه سازی تجاری و یا شبکه سازی در توسعه پایدار کسبوکارها نوشته شده است. اگر کسبوکاری تجاری دارید، از مغازه تا شرکتهای بینالمللی واردات و صادرات و… خواندن این کتاب قطعاً مفید است.
آقای استفان پس از یک دوره تجربه تلخ گردهماییهای تجاری برای نوشتن این کتاب دست به کار شده است. از نظر نویسنده نشستن در جلسات تجاری که هیچ یک از افراد حاضر را نمیشناسید، وحشتناک است. نویسنده پس از حاضر شدن در یک جلسه تجاری گروهی و سخنرانی افرادی که نمیشناخت و نمیدانست که چه کسبوکاری دارند و یا دنبال چه هدفی هستند، به این نتیجه رسید که باید دنیای تجاری را بر پایه اصول شبکه سازی بنا کنیم. استفان توماس از سال 2007 به طور جدی ساختار شبکه سازی خود را پایهریزی کرد و از سال 2012 به عنوان شبکه ساز ارشد بینالمللی شناخته میشود. اولین کتاب این نویسنده با عنوان شبکه سازی تجاری برای مبتدیان در سال 2014 منتشر شد. کتاب شبکه سازی، آخرین دستاورد این نویسنده از سالها تجربه عملیاتی شبکه سازیهای تجاری است. در این کتاب به موضوعاتی از قبیل چرا شبکهسازی تجاری کنیم؟ ، ابزارهای شبکهسازی چه هستند؟ روشهای دنبال کردن، راهکار موفقیت در شبکههای اجتماعی و… پرداخته شده است.
کتاب شبکه سازی درون گراها نوشته دووا زاک
افراد خجالتی چگونه شبکه سازی کنند؟ آیا صرفاً به علت خجالتی بودن باید قید ارتباطات مفید کاری را بزنید؟ آیا کسبوکار شما باید در هالهای از تردید خجالتی بودن باقی بماند؟ برای پاسخ به این سوالات میتوانید کتاب شبکه سازی درونگراها نوشته دووا زاک را مطالعه کنید.
دووا زاک در این کتاب انگشت خود را سوی سوژه خاصی گرفته است. او به سراغ آدمهای خجالتی رفته و سعی میکند تا به آنها برای ایجاد شبکههای موفق کمک کند. همچنین در این کتاب به شرایط شکست خوردهها در شبکه سازی پرداخته شده است. اینکه افراد پس از تجربه ناموفق در شبکهسازی تجاری، اجتماعی و حتی احساسی چکار کنند؟ آیا باید همچنان قوانین مکتوب کتابها را دنبال کرده و مجدداً شکست بخورند؟ و یا در تلاش راهکار مؤثرتری باشند؟
عموم کتابها در زمینه شبکه سازی برای آدمهایی است که کموبیش میتوانند گلیم خود را از آب بیرون بکشند. این در حالی است که بسیاری از افراد مانند همین آدمهای خجالتی فراموش شدهاند. کتاب شبکه سازی درونگراها از کلیشهها فاصله گرفته و تا دنیای منزوی آدمهای خجالتی نفوذ میکند تا آنها را موفق و سربلند از لاک خودشان بیرون بیاورد.
کتاب شبکه سازی اجتماعی با نگاهی به دنیای مجازی
شبکه سازی، مفهوم ارتباط با دیگران است. در گذشته روشهای ارتباط برقرار کردن دشوار بود و سختتر از آن، تداوم این ارتباط بود. ولی حالا بسترهای اینترنتی مانند شبکههای اجتماعی ابداع شده است که ابزارهای کلیدی برای شبکه سازی موفق هستند. اما آیا صرفاً با حضور در شبکههای اجتماعی میتوانیم شبکه سازی قدرتمندی را دایر کنیم؟ اصول ارتباط در این دنیای مجازی چگونه است؟ کتاب شبکه سازی اجتماعی با نگاهی به دنیای مجازی نوشته مهدی تلوری در اینباره است. در این کتاب وارد دنیای مجازی شده و الزامات و امکانات تا قابلیتهای شبکه سازی در آنجا گفتگو میشود. این کتاب رویکرد مجازی دارد و با تکنیکهای کلاسیک شبکهسازی کاری ندارد. بلکه سعی میکند تا به تکنیکهای پراکنده شبکه سازی با ابزار فضای مجازی سروسامان بخشیده و شما را از پتانسیل گوشی همراه شما آگاه سازد.
کتاب این است بازاریابی (This is Marketing)
در این کتاب به قلم مارک هیل به روشهای مشتری مداری از تکنیکهای نوین مارکتینگ پرداخته شده است. این کتاب صرفاً برای توسعه مارکتینگ است؛ اما رویکرد شبکه سازی را ترویج میکند. اساساً در این کتاب از هر نوع تمرکز بر تمامی افراد جامعه صرف نظر شده است و باور دارد که بدون نیاز به تمامی افراد و تنها با سرمایهگذاری بر قشری خاص از جامعه میتوانیم مارکتینگ موفقی را پیادهسازی کنیم. در این کتاب، شبکه سازی به عنوان استراتژی برتر بازاریابی محصول معرفی شده است. به شکلی که افراد هدف، پس از ارتباط با شما ناخواسته و حتی خواسته در جهت ترویج محصول و خدمات شما فعالیت میکنند. به این ترتیب شبکه برگ برنده شما برای توسعه بازار و تجربه فروش بیشتر است.
کتاب نتورک مارکتینگ ۹۰ روز اول در بازاریابی شبکهای
این کتاب به قلم آنجل اولورا یکی از جذابترین ها در فهرست ما از معرفی کتاب شبکه سازی است. البته محوریت این کتاب برای پیادهسازی نتورک مارکتینگ است و شبکه سازی یکی از بخشهای جانبی اما اصلی آن است. ماجرای این کتاب به کارهای کلیدی شما در ۹۰ روز اول آغاز بازاریابی شبکهای باز میگردد. اینکه در اینباره چه کارهایی بکنید و از چه کارهایی دوری کنید. بخش شبکه سازی اجتماعی جهت رونق کسبوکار در بخش ابتدایی کتاب مطرح شده است. نویسنده این کتاب خود یکی از بازاریابهای شبکهای موفق بوده که از تکنیکهای ارتباط با افراد برای توسعه هر چه بهتر و مؤثرتر کسبوکار خود استفاده میکند. اگر در آغاز راه کسبوکار خود هستید، مطالعه این کتاب چه در سطح شبکه سازی و یا برنامههای مارکتینگ توصیه میشود.