5 فاکتور از مهارت‌های یک کوچ کارآمد

خدمات بیزینس کوچینک کار آمد
دسته بندی : کوچ, کسب و کار
بدون دیدگاه

کسب ‌وکارها در مسیر فعالیت خود با چالش‌های بی‌پایان روبه‌رو هستند و باید در تقابل با تمامی این چالش‌ها آماده باشند. هیچ کسب‌ وکاری با اطمینان کامل نمی‌تواند از مسیر رو به ‌رشد خود در آینده نزدیک و یا طولانی ‌مدت اطمینان داشته باشد. اما همه کسب‌ وکارها می‌توانند اهدافی معین برای موفقیتی پایدار را تدوین نمایند و قطعا در این مسیر به برنامه‌هایی جامع از مشاوره کسب و کار نیاز پیدا می کنند.

بیزینس کوچینگ نوعی تکنیک مشاوره‌ای برای کسب ‌وکارهای نوپا و حتی با سابقه است. اگر بخواهیم تعاملی ساده‌تر داشته باشیم، تکنیک‌های بیزینس کوچینگ برای ایجاد تعاملی سازنده با هدف مشاوره کسب ‌وکار است.

  • اما فاکتورهای تعیین ‌کننده یک کوچ کارآمد چه هستند؟
  • در یک کلام چطور می‌توانیم مهارت‌های عملیاتی کوچ کارآمد را ارزیابی کنیم؟

در این مقاله از تیم کارشناسی سایت مرکز بیزنس کوچینگ شوهاز به بررسی ویژگی‌ها و مهارت‌های کوچینگ کارآمد می‌پردازیم و از تکنیک‌های مؤثر در این زمینه صحبت می‌کنیم.

مهارت‌های یک بیزنس کوچ کارآمد در یک نگاه

بیزنیس کوچ چشم و گوش بسته به‌ کار هیچ‌کس نمی‌آید. از طرفی قطعاً نمی‌توانیم برای کسب‌ وکارهای متفاوت که چالش‌های گوناگونی دارند، فرمول‌های یکسان به جهت رشد و توسعه پایدار ارائه کنیم. مهارت‌های مؤثر در بیزینس کوچینگ به ‌قرار زیر هستند:

  • مهارت در گوش سپاری
  • مطرح ساختن سوالات هدفمند و هوشمندانه
  • ارائه برنامه جامع برای هدف‌گذاری
  • بررسی بازخوردهای سازنده
  • توانایی ایجاد ارتباط با محیط کسب ‌وکار
  • و…

در ادامه با جزئیات بیشتر از این فاکتورها در ارزیابی کوچ کارآمد صحبت می کنیم.

کوچ کارآمد

مطالعه کنید:وظایف بیزینس کوچینگ چیست؟

1-مهارت در گوش سپاری

اولین نشانه‌ها از کوچینگ کارآمد، توانایی متمرکز شدن کامل بر فضای کسب ‌وکار شما است. چیزی که خیلی ساده با مهارت گوش سپاری معرفی می‌کنیم. ماجرا خیلی ساده است، زیرا قرار است تا در مشاوره کسب و کار از جزئیات کامل بنگاه تجاری خود صحبت کنید و فرد مشاور لازم است تا با تمام وجود به آنچه می‌گویید گوش بسپارد.

منظور از گوش سپاری لزوماً دقت کامل در گوش دادن به صحبت افراد نیست. بلکه پیدا کردن تمامی جوانب، ویژگی‌ها، شرایط و حتی حفره‌ها در کسب ‌وکارهای تحت مشاوره است. معمولاً افراد یا همان صاحبان کسب‌ وکار حین مشاوره برنامه جامع و یا معینی برای معرفی و حتی بیان چالش‌ها و مشکلات خود ندارند. این مهارت بیزینس کوچینگ است که می‌تواند از میان این صحبت‌های معمولاً نامنظم تمام جوانب پنهان و پیدای آن کسب‌ وکار را تحلیل نماید.

2-مطرح ساختن سوالات هدفمند و هوشمندانه

سوالات هدفمند بخش کلیدی در بیزینس کوچینگ است. وقتی فرد تحت مشاوره کسب و کار نمی‌تواند و یا نمی‌داند که چطور از مشکلات خود صحبت کند و یا قادر نیست تا طرح جامعی از چالش‌های پیش روی خود را مطرح سازد، به ‌راحتی می‌توانیم با مطرح کردن چندین سؤال، الگوی صحبت آنها را مدیریت کنیم. سوالات هدفمند و هوشمندانه به افراد این اجازه را می‌دهد که بر مشکلات کسب‌ وکار خود متمرکز شوند و به ‌طور عینی‌تر از آنها صحبت کنند. در این مرحله است که بیزینس کوچینگ بهتر می‌تواند چالش‌ها و موانع موجود در کسب ‌وکار را شناسایی کرده و حالا به ‌دنبال راهکارهای تأثیرگذار باشد.

خدمات بیزنس کوچینگ کار آمد

3-ارائه برنامه جامع برای هدف‌گذاری

کوچینگ صرفاً گوش دادن به مشکلات کسب ‌وکارها نیست. بلکه نوعی مشاوره برای ارائه راهکار است و این راهکار را در قامت برنامه‌ای جامع از هدف‌گذاری‌های کوتاه ‌مدت و بلند مدت ارائه می‌کند. یک کوچینگ حرفه‌ای باید مهارت هدف‌گذاری را داشته باشد. اما همین هدف‌گذاری خود به ‌تنهایی چالش بزرگی است. زیرا تنها با تحلیل جامع شرایط فعلی کسب‌ وکار و بررسی تمامی جوانب پیش رو به ‌همراه تسلط کامل به نوع فعالیت تجاری است که می‌توانیم برای ارائه برنامه جامع جهت هدف‌گذاری در کوچینگ اقدام کنیم.

4-بررسی بازخوردهای سازنده

یکی از مشکلات کسب‌وکارها تلاش برای رسیدن به فرمولی معین و کلی است. صاحبان چنین کسب ‌وکارهایی گویا از مواجه شدن با چالش‌ها و انعطاف پذیری در کسب ‌وکار خود واهمه دارند. در چنین شرایطی با هر تغییری خود را می‌بازند و نمی‌توانند شرایط جدید حاکم شده را تحلیل کنند. اما در کوچینگ حرفه‌ای، خودمان را برای تغییرات خوب و بد پیش رو آماده می‌کنیم. وقتی برنامه جامع هدف‌گذاری را تعیین کرده و تغییرات را اعمال می‌کنیم، قطعاً با بازخوردهایی متفاوت در کسب ‌وکار روبه‌رو هستیم. از مهارت‌های مشاوره کسب و کار حرفه‌ای بررسی این بازخوردهای سازنده است. در عین ‌حال باید افراد را به انعطاف ‌پذیر بودن در مقابل تغییرات پیش رو آماده کنیم.

بیزنس کوچ مار آمد

مطالعه کنید:انواع بیزینس کوچینگ چیست؟

5-توانایی ایجاد ارتباط با محیط کسب‌ وکار

مشاوران کوچینگ بدون توانایی ایجاد ارتباط با محیط کسب ‌وکارها چگونه می‌توانند برای ارائه راهکارها اقدام کنند؟ از طرفی چگونه این ارتباط را برقرار می‌کنند؟ آیا آنها به شرایط حاکم بر تمامی کسب‌ وکارها اطلاع دارند؟ قطعا این طور نیست، بلکه از الگوهای حرفه‌ای برای ارتباط با کسب ‌وکارها استفاده می‌کنند.

همه کسب‌ وکارها در الگوهایی معین دسته‌بندی می‌شوند و می‌توانیم با درک درست چالش‌های هر کسب ‌وکار برای تدوین یک چارچوب کلی از برنامه‌ها و اهداف آنها اقدام کنیم. مهارتی که نیاز به مطالعه جامع از قوانین و شرایط و حتی تکنیک های کسب سود در کسب ‌وکارها دارد.

توصیه‌هایی برای استخدام یک کوچ کارآمد

قبل ‌از آنکه از بیزینس کوچینگ بخواهید تا کسب ‌وکار شما را ارزیابی کند، این شما هستید که باید مهارت‌ها و توانایی‌های آنها را بررسی کنید. شما به راهنمایی جامع و راهکارهای تأثیرگذار در کسب ‌وکار خود نیاز دارید و قطعاً در مشاوره با کوچینگ کارآمد به این هدف می‌رسید. پس دست ‌به ‌کار شوید و این نکته‌های مطرح‌ شده از ویژگی‌ها و مهارت‌های کوچ کارآمد را در مشاوره کسب و کار خود جستجو کنید. وقتی مطمئن هستید که با مشاوری کاربلد و مدیران میدان دیده هم ‌صحبت شده‌اید، حالا بهتر و مطمئن‌تر می‌توانید در همفکری به تدوین برنامه‌ای جامع برای رشد کسب‌ وکار خود اقدام کنید.

اصلی‌ترین تفاوت کوچینگ با منتورینگ و مشاوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید